neděle 6. září 2015

Pečené kuře s bylinkami

Dnešní tradiční nedělní recept bude malinko netradiční. I když taky z trouby!
Pro změnu masový: my doma moc často maso nejíme. Ne, že bych chtěla být vegetariánkou, ale prostě potřebu masa mám menší. A když už si maso dám, tak musí být kvalitní a libový kvalitní. Potom si na něm pochutnám.
Tohle kuře je u nás doma oblíbené. Já ho ráda připravuji, protože je snadné a výsledek zaručený. Tak zkuste.

Potřebujeme:
1 kuře
Česnekovou pastu na potření, kdo nemá rád česnek vynechá a jenom osolí
1/2 balíčku Kuře pečené
Olivový olej
Směs bylinek (šalvěj, yzop, mateřídouška)

Kuře omyjeme, rozpůlíme a potřeme česnekovou pastou, olivovým olejem a kořením. Dáme do trouby asi na 90 minut.
Mezitím si zvolíte přílohu. U nás se střídají brambory nebo rýže. Tentokrát to byly brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...