neděle 30. srpna 2015

Rybízový koláč



Sladký nedělní recept je tu. Letos nám na zahradě dozrála spousta rybízu. Pár várek ještě čeká v mražáku, ale nejlepší je čerstvě natrhaný a hned snědený.
 Co budeme potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice 
1 kypřící prášek
1 kelímek smetany a trošku mléka
2 celá vejce
A rybíz nebo jiné bobulivité ovoce a půl limetky
Na drobenku:
Máslo, mouku a cukr. Rozmazláme, roňahňáme a nasypeme na vrch koláče
No a dáme péct asi na 45 minut a hotovo.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...