středa 1. června 2016

Letenky do Tokya

Blíží se náš odlet do Tokya a tak jsme měli nejvyšší čas vybrat a koupit letenky.
Dnes to není nic složitého, jen je možná nabídek tolik, že si musíte dát práci a prokousat se úspěšně k té pravé letence.
A jak ji vybírám já?
Vetšinu letenek kupujeme online na portálu letuska.cz
Zadáte cílovou destinaci, datum, počet osob a leteckou třídu.
A už se na vás hrnou možnosti. A ceny. Ceny letenek v ekonomické třídě se nyní pohybují okolo 17 tisíc a v bussines od 60 tisíc výš. Je to velký rozdíl. Mahito je hýčkaný kameraman a tak pokud letíme pravovně, tak nám produkce platí bussines. A to si užíváme. Ale když letíme soukromě, tak letíme varianta škudlil, ale taky se to dá.
Taky nezapomeňte dát si pozor na to kolik zavazadel je povoleno pro osobu. Někdy je to pouze 1 zavazadlo, někdy 2. Váha je taky různá od 20 kg až 30 kg.
Bussines má 3 kusy na osobu. Ale 6 kufrů teda doma fakt nemáme.....
Poletíme se 2 velkýma kuframa. 
Do Tokya se musí vždy přestupovat, tak pozor na dlouhý nebo krátký čas mezi dalším odletem. Ideální je 90 minut. Někdo miluje nákupy na letišti, tak možná vyplní čas pobíháním po dutyfree obchodech.
Já se těším na salónek, který je k bussines letence jako bonus. Tam je klid a mír. Dám si skleničku vína a vyřídím telefonáty rodině...
Tentokrát letíme premiéru s Emirates, tak jsem zvědavá. Let Praha-Dubaj trvá 6 hodin potom máme 2,5 hodiny čas a Dubaj-Tokyo 10 hodin.
A co s sebou do letadla? Do kabelky a na sebe, připadně do sebe...To vám přichystám příště.
      

Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...