čtvrtek 4. června 2015

Naše hospůdka

Japonské pivo, tak to mi teda chutná.
Je hodně vychlazené a nepije se nikdy samotné, pokaždé k němu něco zakousnete.
Máte na výběr od syrového salátu politého sezamovým dresinkem až po jakitori, což jsou špízy z kuřeciho masíčka. Ale i papričky nebo houby šitake. Já se vždycky těším na edamame, to jsou zelene fazolové lusky spařené žhavou vodou a posypané solí.
Japonci pohodlně sedí, sundají si sako, rozepnou bílé košile a je to jako by z nich spadly okovy. Doslova!
Moc alkoholu nevydrží, takže toho moc ani nevypijí, jsou najednou tak uvolnění a bezprostřední, že jsou dokonce i kamarádští a i ten jejich ledový odstup taje.
My jsme si tady v Sendai s Mahito oblíbili
obyčejnou hodpůdku, kde je pořád plno.
Není to žádný drahý podnik. 
A už jsme se tam i skamarádili s obsluhou! Je to prostě naše hospůdka, kam rádi se rádi vracíme.
Je tam fajn. A maj tam dobrý a levný pivo!
1 pivo za 300¥ (60korun) 
Tak na zdravi-kampaj
Radana