neděle 30. července 2017

Maledivy pro zamilované: kapitola 3. Láska prochází žaludkem



Tato kapitola bude věnovaná jídlu a pití na Maledivách. Pro nás byla premiéra forma stravování all inclusive. Normálně na dovolené volíme oblíbenou polopenzi a celý den utíkáme od hotelového komplexu co nejdál....ale tady na ostrůvku Kuredu, který je dlouhý 2 km nám přišlo all inclusive logické a kvůli pitnému režimu i nutné.
A volba byla skvělá. Na ostrůvku byly 3 restaurace, které jsme mohli v rámci All Inclusive využívat. Rychle jsme se zorientovali a oblíbili si luxusní restauraci Sangu, blízko water vilas a úplně si zamilovali restauraci nad mořem a u krásného bazénu, Bonthi, pro změnu na širším konci ostrůvku.
Poprvé jsem zde ochutnala ovoce zvané maracuja a dračí ovoce. Bylo zde spoustu ananasu, melounů, jablek, kiwi a banánů. Také jsme se těšili na ryby a plody moře, ale nabídka nebyla až tak velká. 



SNÍDANĚ
Miluju sladké. Moje snídaně doma musí být sladká, proto vlastně tak často peču. Tady jsem se snažila jíst zdravěji, když už jsem toho jedla tolik:) 
Takže jsem se ráno nacpala čerstvým ovocem, abych si ho užila. Úplně jsem zde vyřadila pečivo a veškeré přilohy a sladké zákusky jsem jen jedla očima. Dělali zde vynikající freshe, takže ráno bylo za mne úplně TOP.
Mahito doma snídá takzvaně na vidličku: šunku, vejce, máslo, sýr a tak si to dopřával i tady a byl spokojený.
Mahito snídaně

A moje snídaně

OBĚD



Oběd jsme trochu flákali, ale nevynechali jsme žádný. I když jsme si říkali, že nemáme ani hlad, tak nám to nedalo a okolo 14 se na malý obídek vypravili. Byl to čas, kdy jsme skončili naší siestu, kterou jsme tu opravdu dodržovali a okolo 11 až 14 jsme odpočívali ve stínu a chladu naší vilky.
Já si k obědu vybírala pro změnu trochu zeleniny a jako dezert zase ovoce. Maracuju jsem si úplně zamilovala. Chuť je kyselá ale osvěžující. Mahito si taky k obědu pochutnal na něčem dietnějším.
VEČEŘE 

To jsme se hezky oblékli a vyrazili okolo osmé na drinčík. Já si na koktejly, kterých tu mají spousty, nepotrpím, ale skvělé martiny classic s olivou jsem si vychutnala jako aperitiv moc ráda, Mahitův byl oblíbený gin a tonik. Poseděli jsme s pitím u moře a potom se přesunuli do restaurace.
A večeři si užívali, pomalu a v klidu. Byli jsme spolu, šťastní a na takovém krásném místě....nebylo kam spěchat, naopak. Nejraději bych zastavila čas...
Já jsem byla zvyklá z domova a ze školy jíst rychle a bez řečí. Pamatuji si dodnes pořekadlo ze školky: Dobré chutnání a žádné povídání. A ze školní jídelny zase: Jak k jídlu, tak k dílu. Tak na to musíme zapomenout!!!
Večeři jsme si opravdu vychutnávali nejvíce. Tentokrát  jsme si pochutnávali na rybách, masu a ochutnávali, co jsme nikdy neviděli a nikdy nejedli. Mahito si na závěr dal sladký dezert a já raději sýr. I když miluju sladké, tak ho zasadně večer nejím.
Navíc poslední večer nás přivedli ke krásně vyzdobenému stolu...až nám to vehnalo slzy do očí a  nám se už ani trochu nelíbila představa, že druhý den touhle dobou budeme mít večeři v letadle.
Ale slibíli jsme si,že se sem určitě zase vrátíme...a sliby se mají plnit! A přání taky!


Radana a Mahito