neděle 23. července 2017

Maledivy pro zamilované:Kapitola 2. Ubytování


Na ostrově Kuredu, nám na recepci připnuli modré náramky a my jsme vyrazili s doprovodem do naší vily na pláži s vířivkou. Resort nabízel stravování all inclusive a to byla pro nás také premiéra. Tak jsme byli napnutí a plní očekávání...
Na ostrově si můžete vybírat z celkem 5 kategorií "pokojů":
Nejluxusnější jsou water villas, to jsou ty domečky v moři na kůlech, potom nejjednodušší bungalovy v zahradě, bungalovy na pláži, vila na pláži a vila na pláži s vířivkou  Já jsem pro nás vybrala nejlepší kategorii ubytování na pláži. Water vilu bych ráda někdy vyzkoušela, ale bílý písek, mušličky, pláž zvítězily! (No a taky cena, museli bychom zalovit hlouběji do kapsy)

Naše vila nás ale nezklamala, prosklená přední stěna a vstupní dveře zaručovaly krásný výhled i z pohodlné postele přímo na Indické moře. Nádhera. Před vstupem byla krytá teráska s posezením. A před vilou lehátka a potom už jen písek a oceán.... Sen

Prostorný pokoj byl velký 70 metrů, měl nádhernou kovanou postel s moskytierou, která naštěstí plnila  funkci spíše okrasnou, protože jsme opravdu žádný hmyz kromě mravenců za celou dobu nepotkali.
Psací stolek, zrcadlo, šatní skříň a minibar, televize, kterou jsme vůbec nezapnuli. Fajn byl i kávovar nespresso, který máme doma, ale kapsle nebyly free, musely se platit 1 kapsle za 5 $. Takže jsme chodili na kávu ven do baru nebo restaurace, ale minibar, kde byla rozmanitá nabídka nealko a minerální vody, byl každý den doplňován a my jsme pitný režim opravdu nezanedbávali.
Na naší vile byla ale snad nejpřekvapivější koupelna a wc. Byla to vlastně taková minizahrádka za domem venku, vysoce oplocená a zčásti zastřešená palmovou stříškou. No, to byla nefalšovaná exotika!
Měli jsme tentokrát šťastnou ruku při výběru ubytování a byli jsme spokojení. Milé překvapení nám připravili i poslední noc před odjezdem, kdy jsme po návratu do pokoje našli krásně vyzdobenou postýlku, že jsme se spontálně rozhodli, že půjdeme ještě na drink do baru, protože nám bylo tu nádheru zničit... no a nakonec jsme šli spát až nad ránem, protože jsme se nechali vtáhnout do víru tance na diskotéce:)))
No, na dovolené se občas dějí neobvyklé věci!
Pokoj s kovanou postelí:




Venkovní koupelna s vířivkou




Teráska s posezením:



A nakonec vyzdobená postel:Spalo se nám tady celý pobyt jako v pohádce...


Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...