neděle 13. srpna 2017

Maledivy pro zamilované. Kapitola 4. Male nebylo v plánu


Čas na ostrově Kuredu utíkal snad rychleji než kde jinde...
Ale pravda je, že těch 8 nocí a dní úplně stačí, potom už by to chtělo určitě nějaký výlet,
nebo změnu ostrova, aby to nebyla jen prázná nuda.

Den před plánovaným zpátečním odletem už v pokoji čekala obálka s pokyny k odletu. A když jsme si je přečetli, tak nám ztuhly naše úsměvy...To snad NE!


Odlétali jsme s Turkish Airlanes ve 23:15 v noci. ANO, to se sice nezměnilo, ale:

Vilu vyklidit do 12:00, odlet z ostrova hydroplánem ve 14:00. No fajn: takže bychom byli na letišti v Male také ve 14:00, protože je tam o hodinu míň. A do odletu budeme čekat na letišti, při nejlepším v salónku. 9 hodin? Nikdy! A potom 8 hodin letu do Istanbulu. Tomu se říká zádrhel na konec.

Jako první krok jsme se šli zeptat na recepci na možnost přebukováni hydroplánu s pozdějším odletem. S tím jsme neuspěli: prý je to poslední, co ten den z Kuredu do Male odlétá. Hmmm.
Napsala jsem tedy našemu fischerovému delegátovi, že se mi nelíbí čekat na letišti takovou dobu. Ihned reagoval s nadějí, že pro nás připraví nějaké varianty. 
No, moc jsem si od toho neslibovala. A tak jsme už vymýšleli, že si vezmeme taxi a jen tak někam pojedeme do města než bude čas k odletu.
Nakonec to dopadlo úžasně, díky skvělým lidem na správném místem: delegát Ondřej pro nás připravil 3 nabídky i podle finančních možností a my si vybrali: přesun taxíkem do městského hotýlku navíc hned u veřejné pláže. 
Na recepci hotelu Coconut Tree na nás čekala, i s welcome drinky a se spousty informací, krásná milá češka Petra. A stihly jsme spolu později i malý nákup.
Ubytovali jsme se v krásném klimatizovaném pokoji a hurá do ulic.

Byla to velká změna. skoro šok. Život ve městě a atmosféra v ulicích a obchodech byl neskutečný zážitek a my děkovali za to, že jsme si nechtěně rozšířili obzor. Tady byl život!
Male nás uchvátilo, moře a veřejná pláž už tolik ne, ale ten opravdový život, místní lidé, to byl takový kontrast oproti tomu pohodlnému a luxusnímu životu v izolaci na ostrůvku. 
Před devátou pro nás přijelo dle domluvy taxi, rozloučili jsme se s naší novou kamarádkou Petrou a unavení a spokojení se vrátili na letiště. 
Pár hodin v Male bylo nezapomenutelných a moc děkuju náhodě, že jsme se tam podívali.
















Tak a to je konec Malediv pro zamilované.
Všechno dopadlo dobře a my jsme byli unavení, ale štastní, a celou cestu domů jsme spokojeně spali a spali a spali.
Male nás prostě chytlo za srdce! 
Radana a Mahito

Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...