pondělí 7. září 2015

Kašmírový poklad

V pátek jsem ukořistila skvělý svetr! Jeho krásná šedá barva mě hned padla do oka, a to složení... Hmmmm! Mňam!
Vlna a kašmír. A značka: Burberry! Takový luxus. Takže ten svetr jsem prostě nemohla nekoupit. A teď ještě kolik jsem za něj dala? Rovnou dvacku. Českých korun, protože jsem tenhle poklad vyhrabala v sekáči na výstavišti!!! 
Už teď vím, že tenhle svetr je můj nový(starý) miláček a že ho budu nosit až do jara.
Zatím jsem si s ním trochu pohrála  a zkoušela variantu s šortkama, který jsem si dovezla z Japonska. Ale to bych už zmrzla! A navíc v mým věku, řekl by určitě někdo. (Věk a lidi ignoruju už dávno, ale zimu nějak ne, hihi)
Ale jasná a jistá volba je s rozdrbanejma džínama ze Zary. Tyhle džíny nosím taky moc ráda. Kupovala jsem je už víc jak před rokem, ale zatím se neomrzely.
A zbytek proměn jistí zásoba botiček.
Kabelka: to je buď malá Chanel nebo velká Goyard.
A mám změnu vůně. Po dlouhé době jsem nevěrná Chanel Chance. Teď je to Lancome Trésor. 








neděle 6. září 2015

Pečené kuře s bylinkami

Dnešní tradiční nedělní recept bude malinko netradiční. I když taky z trouby!
Pro změnu masový: my doma moc často maso nejíme. Ne, že bych chtěla být vegetariánkou, ale prostě potřebu masa mám menší. A když už si maso dám, tak musí být kvalitní a libový kvalitní. Potom si na něm pochutnám.
Tohle kuře je u nás doma oblíbené. Já ho ráda připravuji, protože je snadné a výsledek zaručený. Tak zkuste.

Potřebujeme:
1 kuře
Česnekovou pastu na potření, kdo nemá rád česnek vynechá a jenom osolí
1/2 balíčku Kuře pečené
Olivový olej
Směs bylinek (šalvěj, yzop, mateřídouška)

Kuře omyjeme, rozpůlíme a potřeme česnekovou pastou, olivovým olejem a kořením. Dáme do trouby asi na 90 minut.
Mezitím si zvolíte přílohu. U nás se střídají brambory nebo rýže. Tentokrát to byly brambory.

neděle 30. srpna 2015

Rybízový koláč



Sladký nedělní recept je tu. Letos nám na zahradě dozrála spousta rybízu. Pár várek ještě čeká v mražáku, ale nejlepší je čerstvě natrhaný a hned snědený.
 Co budeme potřebovat:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice 
1 kypřící prášek
1 kelímek smetany a trošku mléka
2 celá vejce
A rybíz nebo jiné bobulivité ovoce a půl limetky
Na drobenku:
Máslo, mouku a cukr. Rozmazláme, roňahňáme a nasypeme na vrch koláče
No a dáme péct asi na 45 minut a hotovo.
Dobrou chuť!

úterý 25. srpna 2015

Mahito a Ještěd

Večeře na Ještědu byla mou narozeninovou večeří. A byla to fakt romantika jak z filmů na Primalove:), které tak miluju.
Ještěd a Mahito se skvěle doplňovali. A Mahito nenechal nic náhodě, byl připraven! 
Překvapení čislo 1/
Šampaňské na pokoj
Jakmile jsme se ubytovali a rozkoukali a už chtěli jen obdivovat panoramata z okna, ťuk ťuk: hotelová služba s lahví šampaňského. Skvělý překvápko...bublinky já ráda
Tím pádem jsme se trochu opozdili na večeři. Stůl byl pro nás krásně nachystán. Servis perfektní. Objednali si a bác...
Překvapení číslo 2/
Doplňkový dáreček
Narozeninový dárek jsem si totiž už vybrala dopředu v Japonsku, praktická žena.
Ale Mahito romantik mě potěšil krásným rámečkem s naší společnou černobílou fotkou. 
A pak už jsme se věnovali jídlu. Mahito si pochutnal na vepřové panence a hranolkách. Já jsem si dala klasiku smažený sýr, blaťácké zlato a brambory. A obojí byla skvělá volba. Byli jsme spokojení. Jenom mě mrzí, že jsme osobně nepoděkovali šefkuchaři. Ale slibujeme si, že se na Ještěd vrátíme. Třeba bez přespání, ale alespoň na skok!
Protože nám Ještěd učaroval.
Po večeři jsme si zašli do baru na skleničku a potom už rychle do postýlky.
Překvapení číslo 3/
Ranní východ slunce
Normálně se nebudíme, ale 10 minut před východem slunce, jsme se oba naprogramovaně vzbudili. Proč? Protože východ slunce jsme sledovali se zatajeným dechem a uvědomili si, jak je život krásný! A že bychom ho měli žít a neflákat, protože stojí za to! Vždycky.
A to nejkrásnější překvápko nakonec:
Naomi a Ondra přijeli na skok! Ahooooj












neděle 23. srpna 2015

Caffe Latte puding

K neděli prostě dezert neodmyslitelně patří. A protože v létě jsme víc venku než doma, tak se hodí recepty rychlé, studené a samozřejmě chutné.
A přesně to puding splní. U nás doma jsme všichni milovníci kávy, a proto tahle příchuť cafe latte, vítězí.
Potřebujete jenom 1/2 litru mléka
2 lžice cukru
A puding
A svěží letní dezert je na světě.
Krásnou neděli a dobrou chuť
R

úterý 18. srpna 2015

Nakupování v Tokyu BAGS

Móda mě baví. Šatičky, botičky, doplňky. Ale největší slabost mám pro kabelky. 
V Tokyu si užívám nakupování z druhé ruky, kabelkové sekáče jsou dostupné a bezpečné, a ta nabídka!!! Prada, Dior, Hermes, Chanel, Goyard, Louis Vuitton, Givenchy, Fendi...
V Praze máme jen Luxurybags v Týnské uličce, který ale nemá konkurenci, což je škoda.
Japonci milují nakupování. Vybírají si to nejlepší, orientují se ve značkových věcech. A tak výběr použitých kabelek, kufrů, peněženek, diářů, pásků a botiček je obrovský! 
Opravdu je těžké odolat....


pondělí 17. srpna 2015

Ještě Ještěd

Dnes je to přesně týden, kdy jsme nocovali na Ještědu. A byla to opravdu skvělá volba. 
Náš pokoj mě uchvátil svou vzdušností a velikostí. Apartmá je veliké 40 metrů. 
Moc se mi líbí i zvolené zařízení pokoje a barevné ladění v krémových tónech.
Je zde  dostatek křesílek, dokonce i houpací křesílko! Báječné.
Úžasné veliké kruhové zrcadlo jsem jako maniačík seffie ocenila moc. 
Koupelna a záchod jsou taky v pohodě.
V apartmá jsme měli dokonce 2 televize, ale já byla pořád přisátá u jednoho z 8 okýnek a očarovaně koukala na panoramata:)
Na krásné posteli jsme se vyspali do růžova, sněhobílé povlečení je stejně nejlepší, mám ho nejraději i doma!
Ráno jsme sledovali východ slunce přímo z postele. 
V hotelu se těším a jsem zvědavá na snídani. A snídaně na Ještědu, v oddělené časti restaurace, probíhala v klidu a pohodě.
Švédské stoly se sice neprohýbaly zbytečnostmi, ale vše bylo na pohled čerstvé a kvalitní. Espresso a cappucino lahodné, což u snídaní není pravidlem.
Já jsem spořádala 2 volská voka a výborný celozrný chléb s máslem. Na výběr byla ale i šunka, sýr, zelenina, teplé párky, slanina, jogurty....A i láhev hruškovice s plátky hrušky, vtipný nápad. Oceňuji.
Také jsem neodolala a ochutnala jsem vynikající borůvkový koláč. Mňam. Snídaně teda taky bez chybičky. Takže sečteno podtrženo Ještěd ano!!!
A příště nás čeká poslední díl miniseriálku o Ještědu. Večeře....

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...