Naposledy mi kamarádka nadšeně popsala svůj recept na Panna Cottu, nadšení bylo hlavně proto, že je to snadný, rychlý a levný. Tak jsem po cestě domů koupila plátkovou želatinu a včera vyzkoušela.
V balíčku je 6 plátů a nám bude stačit půlka. Trochu jsem se platkové želatiny bála, ještě nikdy jsem s ní nekuchtila. Takže premiéra.
Recept množstvím vyjde na 4 porce, já se chtěla rozdělit-pochlubit a tak jsou 2 cestovní v zavařovačkách. A 2 pro nás doma.
A protože se dezertik na neděli povedl, tak ho posílám dál:
Suroviny:
Šlehačka 200 ml
Plnotučné mléko 200 ml
Vanilkový cukr 2-3 polévkové lžíce
Plátková želatina 3 plátky
Špetku soli
Ovoce na ozdobení
Začněte tím, že si na 5-10 minut namočíte 3 plátky želatiny.
Mezitím si krásně nachystáte všechny ingredience a mističky.
Potom dejte vařit mléko a smetanu, s cukrem a špetkou soli. Míchejte... Pokud se mléko vaří stáhněte teplotu a přidejte malinko vyždímanou želatinu do hrnce a míchejte a asi 1 minutu vydržte, ale už nevařit!
A teď už vlít do připravených misek a HOTOVO! Teda ne! Musíme nechat v ledničce do druhého dne, až nám zželatinovatí:)
Tak se nebojte a vyzkoušejte a možná vám Panna Cotta zachutná.
Druhý den:
Tak mějte krásnou sladkou neděli!
Radana
Žádné komentáře:
Okomentovat