neděle 11. října 2015

Bábovka versus srnčí hřbet

Po minulé generálce nové formy srnčího hřbetu, jsem se pustila do pečení znovu.
Recept jsem malinko vylepšila a na nákupu v německé Žitavě koupila čokolupínky, které jsou speciálně pro pečení. Ale určitě se dá bez problému použít čokoláda na vaření.
Ingredience:
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 bílé jogurty
2 vejce
Asi 10 dkg másla
Trochu mléka na rozředění
A čokoládové lupínky
Všechno rozmíchat a nalít do dobře vymazané formy
A pečeme asi 45 minut

Tentokrát už vyklopení buchty bylo v pohodě. Ale musím zkonstatovat: že nad klasickou bábovkovou formu není! A bábovka je prostě babovka!
Nedělní mlsání ke kávě mám teda připraveno. A navečer se těším na představení komedie Škola žen v Šaldově divadle. Takže ještě odpoledne vytáhnu Mahito na podzimní procházku a užijeme si krásnou neděli!