neděle 18. září 2016

Výlet za posledním letním sluníčkem


Ve čtvrtek večer jsme se s Mahito rozhodli, že si užijeme poslední teplé dny a že pojedeme do okolí Českych Budějovic. Hned jsme sedli k notebooku a na www.booking.com objevili úžasný wellness hotel Boží oko ve vesničce Malé Chrášťany.
Bylo rozhodnuto. Druhý den ráno jsme hned po snídani vyrazili.
この秋は例年より暖かい。そんな週末にチェスキー・ブジェヨビーツェ周辺に一泊旅行をすることにした。決めたのは木曜日の夜。翌日、いつになく早起きして出発した。

Mahito Pan Kutil si vyrobil speciální handmade držák na mobil a tak jsme nemohli zabloudit!
Náš 1. cíl byl lovecký zámeček Kratochvíle, kam jsme dojeli za necelé 3 hodiny.
携帯をハンドメイドホルダーに挟んでナビしてもらった最初の目的地は、ザーメック(
15世紀後半からのお城)クラトフィヴィーレ。自宅から車で約3時間の距離だ。




Protože byl právě čas k obědu, tak jsme se před prohlídkou interierů zámku, vydatně posilnili v místní restauraci. Já si dala vepřový řizek a Mahito knedlo-vepřo-zelo. Obojí bylo vynikající.
Potom už jsme si užili hodinovou prohlídku. Ale ještě víc nás zaujala krásně opečovávaná zahrada.
到着は丁度お昼頃。お城が見えるテラスでラダナはブドワイザービールとヴェプショビー・ジーゼック(トンカツ)、私はクネードロ・ヴェプショ・ゼリー(表面をオーブンで焼いた豚肉の塊の煮込みのスライスとジャガイモの粉から作った丸い蒸しパンと塩漬けキャベツの千切りを温めたもの)そして、アルコールフリービール。(チェコはドイツと違って運転時のアルコール度数は0.0。でも味はOK)
美味しくいただいた後は、イタリア調のこじんまりとしたお城の見学と庭園の散策を楽しんだ。









No, a už byl pomalu čas abychom se jeli ubytovat do hotelu, který byl jen pár minut autem.
Tam nás čekalo milé přivítáni pana recepčního a byl pro nás přichystán pokoj čislo 1 v přízemí s jménem Levandule. Krása. 
Hotel je bývalý statek, který nový majitel citlivě zrekonstruoval.  Je zde krásná zahrada s koupacím jezirkem, malé hřiště, bylinková zahrada, gril, ale i knihovna, fitness a vířivka. Můžete si i zapůjčit kola nebo rybářské lístky a vyrazit na ryby do nlízkých rybníčků.
My jsme si udělali malý pěší výlet do okolí, které je opravdu malebné.
A když jsme de vrátili byl čas, abychom se přichystali k večeři v hotelové restauraci. Tentokrát jsem si objednala krůtí plátek a Mahito si pochutnal na pstruhovi. S lahví kvalitního bílého vína jsme se usadili na terase a pozorovali úplněk.
Ráno jsme se probudili do deště. Ale to už nám nevadilo, po snídani jsme se vypravili do Črdkých Budějovic, kde jsme se sešli s Naomi a vyrazili společně všichni domů.
昔の大きな農家を改修したホテルはお城から数分のところにある。気さくなレセプションの人に案内された部屋は1号室。ラベンダーという名前が付いていた。部屋は清潔でセンスがいい。ホテルには泳げる池に面したテラスやハーブの畑がある。私たちは、周辺の池巡りをして、のんびりと時間を過ごした。
夕食は七面鳥とトラウト。庭で採れたズッキーニとパプリカが付け合わせだ。そこで薦められたチェコはズノイモ産の半ドライの白ワイン。これが、とっても美味しかった。
次の朝はあいにくの雨。朝食の後、近くに滞在していた娘と合流して帰路に。
山道に覆いかぶさる木々はいつの間にか色づいて、秋の始まりを告げていた。








Byl to super výlet! 
素敵な小旅行でした。










Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...