neděle 2. dubna 2017

Vaření v Tokyu


Pustila jsem se tady doma překvapivě do vaření.
A mám k tomu 2 důvody:
1/ Baví mne to
2/ Wish list, co si chci tady koupit, ale omezený rozpočet na něj. Nemůžu a ani nechci rozházet všechny peníze za moje nákupy Chanel kabelek:)! 
To by bylo tak jednoduché a nudné a nakonec i stupidní!
Tudiž mám velkou motivaci.. A slibuji, že vám příště odtajním položky mého nákupního seznámku, na který takhle hezky šetřím a vařím.
Nejdříve jsem se vypravila na nákup. A to je občas zábava, když se musím orientovat podle obrázků.
Objev týdne bych nazvala tuhle divnou řeřichu. A ta mě fakt baví. Nejenže je moc dobrá ham, ale je to i moje jediná pokojová rostlinka, a tak si ji hýčkám.



Tento týden jsem nejvíce vařila jednoduché těstoviny. No, když už jsem je koupila ...
Občas doma v Čechách, když mě Mahito nevidí a je pryč, si pochutnávám na těstoviny-kečup-sýr. Ale pssst! On tuhle kombinaci nemůže přijít na chut.
Japonské nudle jsou totiž úplně jiné, trochu zvláštní, ale minimálně pr nás inspirativní.
Tady jsem si nakoupila zásobu tzv frikake. To je takový sušenxý mix "sypaní" složený z řas nori, ryb, sezamu, wasabi...a většinou se používá na rýži
A potom už stačí špagety promíchat s olivovým olejem a posypat. Je to rychlé, levné a chutné..
A doplňte třeba salátem nebo čerstvou bylinkou pro ozdobu a vůni.

 
A varianta tuňák a kukuřice je možná i v nejaponských podmínkách, abyste se nevymlouvali.
Suroviny: špagety, konzerva tuňák, cibule-syrová a posypat bylinkou, kterou máte doma, a zkuste třeba sezamové semínko, co to s vámi udělá.
  
A do třetice můj úplně čerstvý dnešní nedělní varianta.
Krevetové špagety s koriandrem 
Snadné, dobré: uvaříte špagety, a posledních 5 minut přihodíte pár předvařených krevetek. Potom scedit, trochu olivového oleje a ideálně čerstvý koriandr. Já ho nahradila pastou.
 
Tak a už rychle dobrou chuť. Japonsky Itadaki mas.
A já už běžím ven zkontrolovat sakury. 
Krásnou neděli!
Vaše skoro japonka R