pátek 2. září 2016

Letní koláč s ovocem a levandulí


Konečně se hlásím po prázdninové odmlce, nebudu hledat výmluvy, prostě se mi nechtělo a byla jsem úplný lenoch blogovat.
Ale dnes vás polehoučku zahrnu alespoň receptem na opravdu hříšný koláč, který v těchto letních dnech často peču. Je jednoduchý, rychlý a chutná!

Suroviny:

1 1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku ovesných vloček
1 hrnek cukru krupice
1 velký bílý jogurt (nebo 2 malé)
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
3 vejce
1 prášek do pečiva nebo lžičku jedlé sody
Špetku soli

Tohle všechno smíchám dohromady ručně, začínám cukrem a vejci, potom už je to jedno:)
Těsto vyleju na vymaštěný a vysypaný plech nebo formu
Na těsto pokladu čerstvé ovoce.
Tentokrát jahody a bílý rybíz z vlastní zahrádky. 
A ovoce posypu  přichystanou drobenkou.

Kdo se s drobenkou nechce drobit, nemusí. Ale já drobenku zbožňuju. Chutná mi na koláči nejvíc.
A povrch ještě lehce posypu levandulivými kvítky ze zahrady.
Drobenka:
Od oka máslo, cukr a polohrubou mouku, tak aby vznikla nelepící sypká hrudkatá směs. Chce to cvik.

Teď v létě trávíme dny co nejvíce venku. I Mahito se přesunul na terasu s notebookem a pracuje.
A také výletujeme a je nám moc fajn....
 
     

1 komentář:

  1. Takový letní koláč, to musí být fakt mňamka a věřím tomu, že to ocení i cizinec, který primárně nezná naše chutě. Ostatně české pečení, to je prostě něco, o co by se mělo zajímat i Unesco. :D Jako je fajn mít zahrádky, na kterých jsou krásné moderní hliníkové ploty, ale je škoda, že se vytratily právě i ty užitkové zahrady, na kterých si toho spoustu vypěstujeme sami.

    OdpovědětVymazat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...