pondělí 4. dubna 2016

Jablečný štrudl

Další dezertík, který u nás zmizí tak rychle, že nestihne ani vychladnout, je štrůdl. Tuhle zimu jsme si na něm pochutnávali víc než dost! 
Na podzim jsme si zajeli koupit do zásoby 4 bedýnky sychrovských jablek a tohle už byl opravdu poslední zbytek trochu zcvrklých jablíček a ty jsou na štrůdl ok:). Jenom nesmí být nahnilá.
Potom už jen oloupete jablíčka a nakrájíte na plátky. Někdo jablka strouhá, ale to moc nemáme rádi, je to potom takové rozplizlé pyré. Rozválíte plát listového těsta, chce to trochu tréninku a mouky, kterou posypete vál i těsto.
Na vyválené těsto potom už jen nakladete jablka, skořici. A to úplně stačí.
Samozřejmě vylepšit můžete i rozinkama a ořechy. Ale Naomi nemá ráda rozinky, tak jeden štůdl je bez rozinek.
Těsto s náplní zavinete přes sebe a šup na vymaštěný plech a do trouby na 160 stupňu asi na 45 minut. Chce to hlídat!
Jakmile plech vytáhnu z trouby ještě pokladu trochou másla, ale nemusí být. A teď chvilku vydžet, abyste se nespálili a můžete si pochutnávat. 
Podle mě je to jednoduché, levné a skvělé! Tak zkuste a dejte vědět, jak chutnal obyčejný štrůdl:)

Suroviny: 5-6 jablek
Koupené listové těsto
Skořicový cukr
Rozinky, ořechy podle kdo má rád
Trochu mouky
Trochu másla na pomazání

Dobré chutnání!


Funny Friday Video

Tak dneska vás chci pozdravit malým videem, které jsme "natočili" 1.1.2018 Taková malá zdravice:)) A já a Mahito vám k němu ch...