Na podzim jsme si zajeli koupit do zásoby 4 bedýnky sychrovských jablek a tohle už byl opravdu poslední zbytek trochu zcvrklých jablíček a ty jsou na štrůdl ok:). Jenom nesmí být nahnilá.
Potom už jen oloupete jablíčka a nakrájíte na plátky. Někdo jablka strouhá, ale to moc nemáme rádi, je to potom takové rozplizlé pyré. Rozválíte plát listového těsta, chce to trochu tréninku a mouky, kterou posypete vál i těsto.
Na vyválené těsto potom už jen nakladete jablka, skořici. A to úplně stačí.
Samozřejmě vylepšit můžete i rozinkama a ořechy. Ale Naomi nemá ráda rozinky, tak jeden štůdl je bez rozinek.
Těsto s náplní zavinete přes sebe a šup na vymaštěný plech a do trouby na 160 stupňu asi na 45 minut. Chce to hlídat!
Jakmile plech vytáhnu z trouby ještě pokladu trochou másla, ale nemusí být. A teď chvilku vydžet, abyste se nespálili a můžete si pochutnávat.
Suroviny: 5-6 jablek
Koupené listové těsto
Skořicový cukr
Rozinky, ořechy podle kdo má rád
Trochu mouky
Trochu másla na pomazání
Dobré chutnání!
Žádné komentáře:
Okomentovat