pondělí 4. dubna 2016

Jablečný štrudl

Další dezertík, který u nás zmizí tak rychle, že nestihne ani vychladnout, je štrůdl. Tuhle zimu jsme si na něm pochutnávali víc než dost! 
Na podzim jsme si zajeli koupit do zásoby 4 bedýnky sychrovských jablek a tohle už byl opravdu poslední zbytek trochu zcvrklých jablíček a ty jsou na štrůdl ok:). Jenom nesmí být nahnilá.
Potom už jen oloupete jablíčka a nakrájíte na plátky. Někdo jablka strouhá, ale to moc nemáme rádi, je to potom takové rozplizlé pyré. Rozválíte plát listového těsta, chce to trochu tréninku a mouky, kterou posypete vál i těsto.
Na vyválené těsto potom už jen nakladete jablka, skořici. A to úplně stačí.
Samozřejmě vylepšit můžete i rozinkama a ořechy. Ale Naomi nemá ráda rozinky, tak jeden štůdl je bez rozinek.
Těsto s náplní zavinete přes sebe a šup na vymaštěný plech a do trouby na 160 stupňu asi na 45 minut. Chce to hlídat!
Jakmile plech vytáhnu z trouby ještě pokladu trochou másla, ale nemusí být. A teď chvilku vydžet, abyste se nespálili a můžete si pochutnávat. 
Podle mě je to jednoduché, levné a skvělé! Tak zkuste a dejte vědět, jak chutnal obyčejný štrůdl:)

Suroviny: 5-6 jablek
Koupené listové těsto
Skořicový cukr
Rozinky, ořechy podle kdo má rád
Trochu mouky
Trochu másla na pomazání

Dobré chutnání!


Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...