pátek 18. prosince 2015

Uličníci Maskoti

Japonsko se liší od Evropy úplně ve všem...jiné jsou zahrady, jídlo, móda, sex, mravy, domy, vkus.
To co by mi u nás v Praze vadilo a připadalo šílené, nevkusné a levné, prostě kýč jako prase, tak v Tokyu beru a ještě začínám i dětinštět po japonsku:"Jé, Mahito, podívej, to je roztomilá figurka, s tím sloníkem mě musíš vyfotit!"
Takže stačí malá procházka po blízké ulici Fudó dóri, která je plná restaurací, obchodů, různých kanceláří a hned máte sbírku rozmanitých postaviček. Mahito mi prozradil, že jednotný název pro tyhle reklamní postavičky je Maskoto.
Takže například panda s rouškou vás vítá u vstupu do ordinace tradiční činské medicíny, zajíček Miffy vás láka do firmy, která staví nové domy, prase s masíčkem na špejli-jakiniku, zve kolemjdoucí hladové japonce do restaurace na jakiniku, Santa mává před elektro obchodem, robot Gandam chce nalákat zákazníky k nákupu hodinek, oranžový sloník Sató před drogerii už něco pamatuje chudáček, má rozbitý, zalepený chobot... A to jsem se zaměřila jenom na naší malou ulici!
Co říkáte, chtěli by jste takové maskoty i v našich nudných ulicích?

Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...