Takže jsem pekla už večer a zjistila jsem, že mi chybí mléko. Nevadí. Česká kuchařinka si vždy dokáže poradit!
V ledničce jsme sice mléko neměli, zato zásoby šampaňskeho ještě ze Silvestra....
Pamatovala jsem si, že do nějakého receptu se přidávala sodovka, tak proč ne šampaňské?
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
1 až 2 hrnky šampaňskýho
2 vejce
Citronovou kůru, vanilkový cukr, prášek do pečiva
Tohle všechno pořadně promíchejte a vylijte na pekáček,vymaštěný a vysypaný strouhankou nebo moukou.
Posypte ovocem,
já použila bílý rybíz z vlastních zásob
Máslo, cukr a mouka a posypte nakonec jako poslední vrstvu na koláč. Já ji dávám až na posledních 10 minut pečení...
A hotovo!
Určitě nejlépe chutná ve dvou, to bude tím šampaňským.....
Žádné komentáře:
Okomentovat