neděle 30. října 2016

Houby ještě rostou


Chodíte  rádi do lesa na houby? A máte houby rádi?
A co z těch hub nejraději připravujete?
My jsme byli včera skoro navečer na hodinku v lese. Mahito se vrátil z natáčení v Berlíně a protože seděl ve vlaku 6 hodin, potřeboval se trochu protáhnout na vzduchu. 
Les máme kousek od nás a teď na podzim je tam krásně...
Za tu chvilku jsme našli vcelku pěknou hromádku. 
A dnes jsme si k obědu přivhystali a pochutnali na našem nejoblíbenějším houbovém jídle:

SMAŽENICI
Já vím, je to jednoduchý jídlo a recept asi každý zná, ale kdyby ne, tak tady je pro vás obrázkový speciál:

Nachystejte si:  
očištěné nakrájené houby
olej
2 celá vejce
cibuli a česnek
sůl, pepř, kmín

Postup:
Houby nakrájím a dám nejdříve pokrájené tvrdší nohy na orestovanou cibulku a česnek, mezitím dokrájím hlavičky a hodím je taky do hrnce, přidám koření, míchám a asi za 5 minut přiklopím pokličkou a dusím asi 30 minut. Potom přimíchám vajíčka a je to hotovo.
Jako přílohu mám nejraději chleba, ale můžou být i vařené brambory....
 
         

Žádné komentáře:

Okomentovat

「チーン!」Či~n!

  日本に来るとまず最初に購入するものがある。 それは小さな電気の箱。トースターである。 1 日のスタートに欠かせない朝食のパンを焼く機械である。 Kdyby v Japonsko, první co koupit je jeden malý elektrický krabičk...